Autolaina, yksityisleasing vai mini-lease?
Valitse sinulle sopiva auto
Lue artikkeli

Opas seuraavan auton hankintaan

Autolaina, yksityinen vuokrasopimus tai minivuokraus. Nykyaikana on monia eri mahdollisuuksia hankkia auto.

Jos sinulla on hyvä taloudellinen tilanne, voit tietysti ostaa uuden auton käteisellä, mutta tämä ei ole realistinen vaihtoehto useimmille. Aikaisemmin autolainat olivat ainoa vaihtoehto, mutta perinteiselle rahoitustavalle on tullut monia vaihtoehtoja. Kuitenkin eri tapojen haittojen ja etujen tutkiminen voi olla vaikeaa.

Olemme yrittäneet antaa Sinulle yleiskuvan kolmesta yleisemmästä tavasta rahoittaa henkilöauto - autolainat, yksityisleasing ja minileasing - ja kerromme sinulle kummankin edut ja haitat.

Joten voit valita sinulle parhaiten sopivan tavan.

Autolaina

Monille ihmisille tämä vaikuttaa luonnolliselta valinnalta. Tietenkin, houkutteleva asia lainan ottamisessa auton ostamiseen on se, että et vain maksa käyttäessään sitä, vaan että maksat tosiasiassa jostakin, joka on oma. Kun olet maksanut lainan, sinulle jää kokonaan oma auto, jonka voit myydä ja pitää siitä saamasi rahasumman.

 

Rajoittamaton tarjonta ja alhaiset korot

Autolainan ottaminen antaa vapaan valinnan suhteessa automerkkeihin ja malleihin. Et ole lukittu toisinaan rajoitettuun määrään yksityisiä leasing-autoja, mutta voit valita haluamiesi autojen ja mallien välillä taloudellisesta tilanteestasi riippuen tai kuinka paljon pankkisi - tai autokauppias - antaa sinulle lainaa. Voit myös ajaa niin monta kilometriä kuin haluat, koska sinua ei rajoita vuokrasopimus, jolla on tietty määrä kilometrejä. Jos kuitenkin ostat palvelusopimuksen, se sidotaan usein enimmäismäärään kilometrejä.

Myös korot ovat tällä hetkellä erittäin suotuisat, mikä tarkoittaa, että lainakustannuksesi ovat usein suhteellisen alhaiset.

Muista odottamattomat kustannukset

Vaikka sekä yksityisleasing että minileasing ovat kasvussa, on edelleen normaalia ottaa autolainaa auton saamiseksi. Se, mitä monet unohtaa matkalla, ovat itse lainan kustannukset, auton arvonalentuminen ja vähäisimpänä rahan sijoittaminen odottamattomiin kuluihin. Ja sinun ei tulisi myöskään unohtaa piileviä kustannuksia, jotka liittyvät auton jatkuvaan kunnossapitoon, samoin kuin muita kuluja kaikesta renkaista pyyhkimiin. Samanaikaisesti kun ostat auton, sinun on myös otettava vakuutus itse, jotka monet myös unohtaa laskea auton kokonaisbudjettiin.

 

Arvon alentuminen

Kun otat autolainan, on tärkeää, että maksat niin paljon autosta, että et riski siitä, että se porrastuu, jos joudut yhtäkkiä myymään se ja maksamaan näin takaisin autolainasi etukäteen. Se on erityisen haaste, jos valitset myydä autosi melko nopeasti, koska auto usein menettää suurimman osan arvostaan ​​ensimmäisinä elämänsä vuosina. Siksi, kun haluat myydä auton, se voi olla menettänyt enemmän arvoa kuin olet maksanut takaisin lainallasi, ja siksi voi olla vaarana, että auto porrastuu, jos sinulla ei ole varaa ottaa mitään.

Hyötyjä
Halpa kuukausierä
Käytä lainaa "säästöinä"
Omistat autosi
Laaja valikoima autoja ja varusteita
Ei kilometrirajaa
Ei sitoutumisaikaa
Alhaiset korot
Haittoja
Korkea maksu ja korkojen takaisinmaksu
Epävarmuus arvon menetyksestä ja verojen muutoksesta
Vaikea laskea tarkka budjetti pidemmällä ajanjaksolla
Laina-aika usein pitkä
Maksat itse vakuutuksia, omistajan veroja jne
Toimitusaika voi olla pitkä
Auton myynti vaatii kustannuksia ja aikaa

Yksityisleasing

Leasingin suosio nousee

Yksityisleasingsta on tullut yhä suositumpaa, ja monissa osissa maailmaa se on myös yleisin muoto - esimerkiksi Englannissa yksityisleasingsopimus jopa 80%. Monet ihmiset pitävät ajatuksesta olla omistamatta autoaan, mutta heillä on mahdollisuus muuttaa sitä, kun vuokra-aika on päättynyt. Tällä tavalla sinulla on mahdollisuus ajaa melko koko ajan melko uudella autolla. Yksityinen leasing-aika on tyypillisesti 36 kuukautta, mutta jotkut myös alle 12 kuukauteen.

Et ole huolissasi

Kun vuokraat, sinun ei tarvitse myöskään huolehtia auton arvon alenemisesta. Varsinkin jos vaihdat autoja usein, sinulla on leasing-mielenrauha ja voit asettaa autosi budjetin melko tarkasti huolehtimatta odottamattomista kuluista.

Yksityisen leasingin tapauksessa sinulla - toisin kuin minileasingillä - on myös usein mahdollisuus valita erilaisia ​​laitepaketteja valinnaisvarusteilla mieltymyksesi mukaan. Hintaan sisältyy usein myös huolto- ja korjaussopimus, joten sinun ei tarvitse huolehtia auton rikkoutumisesta vuokra-ajan kuluessa. Se antaa sinulle suuren budjettivarmuuden.

Sitoutuminen ja maksaminen

Yksityisleasingillä on kuitenkin myös haittapuolet. Kuukausittainen hyöty on usein suurempi kuin jos lainaat rahaa auton ostamiseen, kun taas useimmissa tapauksissa kalliissa malleissa maksetaan myös ensimmäistä kertaa jotain muutamasta tuhannesta dollarista yli 30 000 dollariin. Lisäksi joudut itse maksamaan vakuutuksen, omistajapalkkiot, renkaat jne. Kaikki mitä sinun on muistettava sisällyttääksesi kokonaistalousarvioon

Yksityistä vuokrataessasi sitoudut yleensä ajanjaksoon, joka on lyhyempi kuin mitä useimmat autolainat kattavat. Mutta se on silti suhteellisen pitkä kiinnitysjakso, mikä tarkoittaa, että olet lukittu autoosi usein 36 kuukaudeksi kokonaisnäyttörajoituksella. Siksi ajonkulutust on monissa tapauksissa arvioitava melko tarkasti koko sitomisajanjakson ajan, mikä monille voi olla itsessään haaste, koska esimerkiksi muuttuvia ajotarpeita ei voida ottaa huomioon kolmen vuoden ajan.

Hyötyjä
Budjettiturvallisuus
Mahdollisuus vaihtaa autoa useammin kuin ostettaessa
Sisältää huolto- ja korjaussopimuksen
Suurempi auto- ja laitepaketti kuin Mini-Lease
Ei arvonalentumisen riskiä
Haittoja
Parempi suorituskyky kuin autolainoilla
Sitoutumisaika (usein 36 kuukautta)
Mittarilukemarajoitus - voi olla vaikea tai kallis muuttaa
Et omista mistä maksat
Toimitusaika

Mini-Lease

Täysi joustavuus

Jos et halua lainata rahaa pankista ja olet kiinnostunut vain vapaudesta pitää hallussa autoa milloin haluat, niin minivuokraus on asia, jota sinun tulisi tutkia.

Sitoudut vain 30 päivää ja voit vaihtaa uuteen autoon joka kuukausi, joko isompaa, pienempää tai vain muutaa tyyppiä, juuri tarpeen mukaan. Saat myös vakuutuksen, tienvarsipalvelut ja palvelutarkastukset, mukaan lukien kuukausikorvauksen hinta. Ei myöskään ole ensimmäistä kertaa saatavaa etua, mikä tarkoittaa, että sinulla ei ole velkaa ajoneuvon hankkimiseksi.

Farmari tänään, mikroauto huomenna

Mini-leasing on markkinoiden joustavin ratkaisu, ja voit vaihtaa suurempaan tai pienempaan autoryhmään joka kuukausi. Sitten sinulla on aina tarpeitasi vastaava auto. Se on myös hyvä tapa testata autosi tarpeita. Jos olet päättänyt ostaa auton, voit selvittää halvalla ja helpoalla tavalla, tarvitsetko todella etsimääsi suurta asema-autoa.

Joustavuus maksaa hieman lisää

Mini-vuokraus on myös yksi kalliimmista tavoista saada auto, koska kuukausikorvaus on usein muutama sata kruunua korkeampi kuin esimerkiksi yksityinen leasing. Kuten yksityisleasingissäkin, on olemassa myös kuukausimääräinen kilometrimäärä, mikä tarkoittaa, että sinulla on tietty määrä kilometrejä, jonka voit ajaa kuukaudessa. Jos ne ylitetään, joudut maksamaan kuljetusta matkasta. Jos ajat enemmän tai vähemmän suunniteltuja kilometrejä, voit kuitenkin päivittää joka kuukausi suurempaan kilometripakettiin sen sijaan, että joudut maksamaan ylimääräisistä kilometreistä, mikä on vähän kalliimpaa. Yrityksessä se maksaa ylimääräistä 1200, - saadaksesi 2 400 km kuukaudessa 1200 km: n sijasta, mikä on vakiona.

Autotyypit

Kun vuokraat minivuokrausta, et ehkä aina saa tarkalleen haluamaasi autoa, koska vuokraat ns. Autoryhmissä. Saat kuitenkin aina näytetyn auton tai vastaavan mallin, jolla on samanlaiset ominaisuudet. Voit usein saada tarkan auton, jonka haluat saada, jos otat yhteyttä autovuokraamoon. Minivuokraamaasi auto on myös yleensä aivan uusi ja enintään muutaman kuukauden vanha. Et voi myöskään valita erityisiä parannuksia autollesi, mutta vuokrausyritykset ostavat yleensä autoja, joissa on paljon varusteita, joten voit usein olla onnekas, jos saat auton, jossa on paljon mukavia lisäominaisuuksia, ilman että se maksaa ylimääräistä.

Hyödyt
Vapaus olla omistamatta
Mahdollisuus vaihtaa autoa joka kuukausi
Ajat aina uutta autoa
Sisältää vakuutukset, tienvarsipalvelut ja huollot
Suuri varmuus budjetissa
Ei sitovaa ajanjaksoa 30 päivän jälkeen
Ei toimitusaikaa
Haittoja
Korkeampi kuukausimaksu
kilometrirajoitus
Et voi aina valita tiettyä vain tuotemerkkiä / mallia
Et voi valita omaa väriäsi, laitteitasi jne.
Ylimääräisen kuljettajan hankkiminen ja maksu nuorille kuljettajille
Autosi on vaihdettava joka 4.-6. kuukausi uutta.